A Blog, avagy az oldal lényege és szíve. Itt olvashatod a gondolataim, történetem, rólam.

Megnézem

Minden olyan dolgot és oldal kelléket, amit nem találsz máshol, azt itt keresd, a Menüben.

Megnézem

Ha kiváncsi vagy a fotóimra, babáimra, esetleg a munkáimra, akkor kukkants be ide, a Galériába.

Megnézem

Szeretnél többet tudni a gyűjtögetésről? Segítséget és információt keresel kezdőként? Lépj be te is a Gyűjtői sarokba!

Megnézem

Érdekel mit hogy készítek el? Hogyan hozok helyre ezt-azt? Itt betekinthetsz a Kulisszák mögötti részbe.

Megnézem

Ha tetszik az oldal, akkor miért ne regisztrálnál? Így kaphatsz értesítőt is a fontos eseményekről. Itt Be is jelentkezhetsz!

Megnézem

Random gondolatok

Vásároltam!: Végre sikerült

2017.07.25. 21:57

Sziasztok!

A tegnap ismét vásároltam valami újdonságot, aminek nagyon, de nagyon örvendek és ezért kivételesen el is árulom hogy mi az!

Mint közületek néhányan biztosan tudjátok, hogy a Monster High babákat évekig gyűjtöttem, de a reboot miatt kiszálltam belőle. Csupán "alap kiadásokat" vásároltam, minden egyes szereplőből, de ez is bőőőőven elég volt a pénztárcámnak XD De mint említettem, már kiszálltam a gyűjtésből, az új szereplők akik a reboot után érkeztek, már nem érdekelnek, meg úgy az egész story sem, unalmas és lapos lett. A lényeg az, hogy az alap kollekcióm nem volt teljes, mert néhány babával elmaradtam, akik valamilyen okból nehezen voltak beszerezhetőek, vagy nem lehetett őket kapni stb.

Speciel az utolsó baba, aki az én kollekciómból hiányzott, az Garrott Du Roque, a fiú gargoyle, Rochelle pasija, Scarisból. Belőle csak egyetlen egy verziót, az alap kiadást adták ki, azt is kettős csomagban egy Rochelle babával. A szett 2015 tavaszi kollekciójában jelent meg. Nálunk Romániában, és Magyaországon nem volt kapható (csak esetleg speciális boltokban, nem tudom). Európába későre ért el a szett és nem volt sok belőle, mert keresett volt. A lényeg, hogy sajnos akkor mikor még viszonylag kapható volt, normális áron, nem vettem meg. Tudom, óriási hiba volt! Folyamatosan halogattam és más dolgokat vettem helyette, míg szépen elteltek az évek és jól fölkúszott az ára a szettnek, ráadásúl csak még ritkább lett...Egy bontott szettért, ergo csak Garrottért külön, elkérnek 10.000 ftot is ebayen! Ami szerintem horribilis összeg, de ez van...Engem személy szerint a Rochelle is érdekelt volna, mert rá is beterveztem egy fontos OC babát, de gondoltam, hogy egy Rochellet bárhonnan be tudok szerezni, ha esetleg külön sikerül csak megvennem Garrottot.

Hát az utóbbi időben elég buzgón kerestem a szettet, rátaláltam egy romániai játékosra is, ahol anno valamikor (ki tudja mikor?) kapható volt a szett, de persze már rég kifogyott. Oda írtam nekik e-mailt, hogy esetleg lesz-e még? Vissza írtak, hogy lehetséges, hogy lesz szeptemberben. Közben meg tovább kutattam, főként ebayen, de az a baj, hogy Európából csak kb. 2-3 szett van/volt fent, UKból és Németországból és mint 80 euro, meg 100 $ árakkal!! Persze az USA ebayen van normális áron, de ott meg a szállítási költség rúg 50 fölé, így kb megint 80-100 $ környékén kötök ki, nem is beszélve a vámról. Facebookon sem találtam eladót akinek meglenne, mindenfélét adnak el, csak ezt a szettet nem...

Egészen a tengap estig, mert ismét nézelődtem és VÉGRE megtaláltam a megfelelőt! Sajnos ez is USAból van, de a szett csupán 34 $, és a szállítás 23 $! Sima, egyszerű USPSel végre! Az utóbbi időben nagyon kevesen küldenek már így, mert ugye nem lehet követni a csomagot sajnos, miután elhagyta Amerikát, és még ha ez nem is jó, a pénztárcámnak igenis az! Szóval le is csaptam rá. Szerencsémre volt pénzem bőven a kártyámon, mert ugye anno az aliexpress visszautalta a pénzem :) Nem mondom, hogy olcsó volt, de már máskor is vettem ennyiért és még drágábban is babákat. Ilyen jó áron máshol tuti nem kapom meg már és nem akartam elszalasztani. Természetesen vadi új, bontatlan szettről van szó! Ráadásúl miután megvettem, kb. rá egy órára a személy el is postázta! Szóval most már csak várnom kell 2-3 hetet míg ide ér és kivehetem a vámnál...hátha megúszom és nem kell fizetnem XD Ha meg igen, mindegy, nem bánom már, mert ezzel VÉGRE teljes lesz a Monster High kollekcióm, nyugodt szívvel elbúcsúzhatok az egész gyűjtésétől T.T Persze ócska piacon még tuti találok és veszek babákat, de már csak átalakításra :) Itt a fotó is, hogy láthassátok nem kamuzok:

Tuti hozok majd fotókat mikor megérkezik! :)

Bj-Lydia

Szerzemények: Újratölthető elemek

2017.07.22. 21:47

Sziasztok!

Már jó pár napja nem jelentkeztem, mert nem igazán volt kedvem írni ebben a tikkasztó melegben, gyűlölöm...Emellett úgy semmi érdekes újdonság nem történt velem, figyelgetem a SDCCont, aminek holnap lesz vége. Aztán majd pontosabban utána nézek az újdonságoknak és véleményezek is, bár őszintén azok amikről eddig értesűltem nem nyűgöztek le és nem láttam annyi újat mint számítottam rá (?).

Szóval ez amolyan kis helyzetjelentő blogocska. Elsőként a címben említett újratölthető elemekről ejtenék 1-2 szót. A digitalás kamerám/fotógép, nevezze mindenki aminek szereti, nem tölthető akuval működik, hanem elmekkel, ráadásúl 4 darab kell neki. Ezelőtt két évvel kaptam születésnapomra és minden "tudománya" tökéletes, csak ez az egyedüli hátránya szerintem, hogy nem akus (a régi gépem akus volt). De gondolom ennek az az oka, hogy egy aku nem tud annyi energiát adni neki mint kellene? Fogalmam sincs. Na de a lényeg, hogy mikor megvásároltuk ajándékba jött vele 4 darab újratölthető elem is, meg töltő is hozzá! Az elemek elég jól bírják a gép működését, bár egy idő után lemerűlnek, ilyenkor ugye újra kell tölteni, ami 15 órát vesz igénybe (ezért mondtam hogy hátrány). Viszont az a 2 év alatt számtalanszor voltak újra feltöltve, mert hát gyakran használom a gépem videózásra és fotózásra :)

Persze mint minden, idővel gyengűl és az utóbbi kb. fél évben már csak kínlódtam az elemekkel, mert mind kevesebbet és kevesebbet működtek. Az utóbbi hónapokban már normál, alkalinos elemekkel "etettem" az újratölthetőek helyett, mert pl. feltöltés után már egy normális videót sem tudtam készíteni velük, lemerűltek. Az utolsó húzása az volt, hogy feltöltöttem őket, beraktam a gépbe és épp elindítottam, máris lemerűltek. Mondom ennek annyi. A másik elemes megoldás nem rossz, csak hogy kb. 12 darab elemet evett meg a gép 1-1,5 hónap alatt! Ezt ki bírja pénzileg? Szóval mondtam itt az ideje új újratölthetőeket venni, amik azért nem olcsók. A helyi szupermarketeket körbejárva sajnos rájöttem, hogy mindenhol csak olyant árúlnak ami töltővel is jön, ezért drágább, de mint fent említettem nekem van töltőm, szóval minek 2? Így a neten léptem akcióba, pontosabban az Emag oldalon, mert anno ott még kutattam utána.

Szerencsém volt, találtam 4es kiszerelést (mert létezik 2ős is), ami pont olyan mint az enyém volt. CycleEnergy Sony márkájú, 2500 mAh-s. Az ár: 6.700 ft + a szállítás még egy 1.000es. Mondom nem valami olcsó, még várok kicsit vele, úgyis van még 2 szett frissen vett sima elemem, szóval csak a "kosaramban hagytam" az oldalon. Erre másnap kapom az e-mailt az Emagtól, hogy leakciózták a választott terméket, mert kevés van raktáron! XD Mondom ezt a szerencsét! Még jó hogy nem rendeltem meg azelőtti nap! Az új ára 4.000 ft lett! Szóval gyorsan meg is rendeltem :) Tegnap érkezett meg:

Mint láthatjátok, az újak fehér színűek, emellett Japán gyártásúak és nem Kínai mint a régi, sőt az "élet tartamuk" is 100al jobb mint a régieknek. Szóval nagyon örülök most nekik és remélem, hogy legalább 2 évig megint fel vagyok szerelve elemekkel :) Ma ki is próbáltam őket akcióban és elégedett vagyok.

Másik jó dolog, hogy végre anyu talált nekem piros bársonyt! Igaz nem túl nagy darabot, de nekem pont elég lesz az új OC babám ruhájához :) Szóval majd következnek a munkálatok.

Ami viszont nem a legjobb hír, hogy emlékeztek még az ezelőtti posztomra, ahol a Fashion Victims Hollywood baba második ruhájáról beszéltem? Amit elküld nekem az a személy és én csak a posta költséget kellett fizessem? Nos...a hét közepén értesített, hogy a postásuk valamit elszart és a csomag visszakerűlt hozzá, de semmi gond, mert újra elküldi nekem!...Őszintén nem tudom mit higgyek, eléggé kamu szaga van. Itt több opció is lehet:

  • 1. Igazat beszél és akkor kövi héten meg kellene érkezzen a ruha
  • 2. Félig kamuzik és csak később postázta el a ruhát, nem akkor mint eredetileg mondta és ezt találta ki, hogy ne vonjam kérdőre?
  • 3. Teljesen kamuzik és nem küld semmit, de akkor meg minek találgat ki ilyeneket?

Fogalmam sincs mit gondoljak. Szerencsére ha be is csapott, csak 1.000 ftot fizettem, szóval nem olyan nagy veszteség, de na....szeretném azt a ruhát! :( Nem soká jelentkezem!

Bj-Lydia

Alkotások: Living Dead Dolls ruhák

2017.07.19. 00:03

Sziasztok!

A napokban befejeztem két eladásra szánt ruhát, amit gondoltam itt is bemutatok nektek :) Az igazság az, hogy szerintem már egy jó hónapja, ha nem több, hogy nem varrtam semmit. Egyszerűen elment a kedvem és az inspirációm tőle. Ennek az oka főként az, hogy az utóbbi hónapokban semmit sem sikerült eladnom és rendelést sem kaptam :( Valószínű, hogy ezekhez sem fogtam volna hozzá, ha találtam volna megfelelő anyagot a következő OC babámhoz, de így muszáj várnom és kutatnom tovább, addig pedig próbálom hasznossá tenni magam valahogy.

Már jó ideje forog a fejemben néhány ruha terv Living Dead Dolls babák számára, amiket előbb-utóbb szerettem volna elkészíteni. Viszont a helyzet az, hogy az LDD babák nem divat babák, ezért minimális számban van olyan gyűjtő, aki öltöztetgeti őket. Ennek köszönhetően az ilyen babák számára készített ruhák sajnos nem kapósak. Általában csak rendelésre készítek, mert ilyenkor a személy átalakítani akarja a babát és annak kell a ruha. De mindegy, így is elkészítettem és szerintem még a többit is el fogom.

Szóval az első ruha fekete szaténból készűlt, amire szintén fekete "áttetsző" angyalka mintás anyag kerűlt. Fontos elmondanom, hogy a ruhát bizonyos LDD babák ihlették, avagy hozzájuk képzeltem el ezt a darabot, ilyen Tenebre vagy Rain/Resurrection Midnight Rain (keressetek rájuk a googleben).  Mivel nekem a fent említett babák közül egyik sincs meg, így Umbral modelkedett benne, szerintem jól áll neki.

A második ruha, ami ha hiszitek ha nem, jobban tetszik mint a fekete és elégedetebb vagyok vele, ez a fehér ami vászon anyagból készűlt, amibe dekor lyukak vannak öhm...varrva? Ennek a különlegessége, hogy az ujjak felűl nyitottak és csak egy kis szalag "tartja össze" őket. Ezt a ruhát a Szépség ihlette, azaz az újonnan kiadott Scary tales reimagined Beauty (and the Beast) kettős csomagból. Akire jelenleg nagyon vágyom, de meglátjuk hogy sűlnek el a dolgok...szóval a modell Frankenstein menyasszonya lett, akihez szerintem nagyon szépen passzól a ruha. Egyébként a "fásli" a baba karján a babához tartozik és nem a ruhához és rá van ragasztva!

Hát mostanra csak ez a kettő darab lett. Nektek hogy tetszenek? :) Egyébként csütörtökön indul az idei San Diego Comic Con, amit már érdeklődve várok és ha valami érdekeset látok a fotókon, akkor biztosan hozok majd véleményes posztokat, mint anno tettem a NYTFen!

Bj-Lydia

Eladó cuccaim menü

2017.07.15. 22:31

Sziasztok!

Ma létrehoztam egy új menüt, amit a Galéria alatt találtok és az a neve, hogy "Eladó!". Nyilván mindenkinek leesik, hogy ide olyan cuccaim töltöttem fel amiktől szeretnék megvállni. Nincs túl sok minden, mert ugye én GYŰJTŐ vagyok és nem kereskedő XD De azért kukkantsátok meg, talán találtok valami olyant ami érdekel titeket :) Köszönöm!

Bj-Lydia

 

Szerzemények: LDD hét

2017.07.14. 00:55

Sziasztok!

Még mielőtt belevágnék ebbe a kis beszámolóba, szeretném elmondani, hogy kedden végre beérkezett a pénzem, amit visszautaltak az aliexpresstől, szóval minden okés :) És ezzel indult egy egyelőre egész jónak igérkező hét!

Szintén kedden történt, hogy értesítettek a 101figurine bolttól, hogy végre beérkezett raktárra az előrendelésem, pontosabban a Living Dead Dolls 33. szériája, a Mounlin Mourge. Már nagyon vártam ezt a szériát, mert az első perctől imádtam a babákat! Eredetileg úgy volt, hogy május végén érkeznek, de sajnos tolódott a dolog, sőt van olyan LDD rendelésem, ami még mindig tolódik április végétől! Az utóbbi majd állítólag augusztus második felében érkezik meg, már ha egyáltalán kapok belőle. A helyzet az, hogy az előrendeléseket nem adtam le időben, így kérdéses, hogy jut-e nekem is 1-1 példány. Ugyanez volt a helyzet a 33. szériával, de mint láthatjátok, szerencsére megkaptam a saját adagom. :) Kedden meg is rendeltem őket (mert annak ellenére, hogy előrendelésbe voltak, azért le kellett adnom még egyszer a rendelést...?) és szerdán máris nálam voltak. Ezért jó ha az ember az országán belűl kap meg valamit XD

Aztán ma (vagyis már tegnap) megérkezett a másik Living Dead Dolls babám, amit a múlt héten vettem meg az ebayről. Ez nem más mint egy újabb Fashion Victims baba, Hollywood néven! El sem hiszem, hogy sikerült még egyet megszerezni az FV babákból *-* Így már 5 meg van a 8ból! A baba bontott állapotban volt, de az eladó csupán csak kiállította, így kiválló, újszerű állapotban van, olyan mintha most szedtem volna ki vadi újan a dobozából, még meg van az a jellegzetes édeskés illata is, ami az új FV babákon érzik. Szóval egyszerűen gyönyörű! Egyedüli alúlütője, hogy hiányzik a második ruhája...ami végülis nem egy bonyolult darab, simán tudtam volna reprodukálni én. Viszont a mai nap folyamán egy LDDs csoportban kérdezősködtem erről-arról vele kapcsolatban és kerűlt egy személy, akinek szintén meg van a baba, de neki nincs szüksége a második ruhájára, mert "ő nem öltözteti őket és amúgy sem teljesek a babái", így felajánlotta, hogy elküldi nekem! Ezt nevezem szerencsének! Csak a postaköltséget kellett kifizetnem, amit meg is tettem, szóval reményeim szerint hamarosan a kezemben lesz a második ruhája is és így ő is teljes lesz, mint a többi FV babám :)

Hoztam néhány fotót nektek is, bár nem lettek valami jók, mert most este fotóztam őket és hát a vaku is visszavillan a még bontatlan dobozokról. A háttér sem ér fel teljesen, de lusta voltam szerkeszteni, szóval a háttérben kandikál a többi FV lányom XD Ha gondoljátok hozhatok majd tisztább, szebb fotókat is róluk. Egyébként a 33. széria kibontásáról és első reakcióimról holnap feltöltök egy videót is a youtube csatornámra, meg lehet nézni :)

Bj-Lydia

 
Rólam

Hello mindenki! Bj-Lydia vagyok, 26 éves és Erdélyben élek. Ha picit körülnézel az oldalon, akkor rájössz, hogy ez nem az a megszokott hétköznapi dolgokat tartalmazó és leíró blog, de nem ám! Én játék gyűjtő vagyok, főként babákra és figurákra orientálódva. Emellett baba ruhákat készítek, OCket dizájnolok és festek, fotózok, bemutatókat videózok stb. Egyszóval kreatív és egyedi személyiség vagyok, egy olyan ember típus akivel nem minden köpésre találkozhatsz :)

Az oldal azért jött létre, hogy megosszam a munkáim, legújabb szerzeményeim, véleményem és hogy segítsek más, hozzám hasonló emberkéknek, ahogy és amiben csak tudok! Tehát ha úgy gondolod, hogy ez a hely neked való és érdekel, akkor nyugodtan nézelődj, olvass, írj és gyakran látogass meg!

Bővebben >>>

Címkék: SzerzeményekBabákLiving Dead DollsVásároltamVéleményezésKulisszák mögöttMonster HighOCkEver After HighÓcska piacHaul AlkotásokBleeding Edge GothsBegothsDinolandFigurákEbayTMNTKinder SurprisePokemonPepco

 

Következik...

Avagy információs tábla XD Itt láthatjátok, hogy hamarosan mik kerülnek fel az oldalra, illetve milyen bejegyzésekre számíthattok. Nincs sorrendbe szedve, szóval ne vegyétek komolyan! :)

  • "Vágyak a csillagos égben" blog sorozat
  • Kedvenc youtube csatornáim blog sorozat
  • LDD FV Lulu bemutató
  • Véleményezés: Marvel Rising
  • Kulisszák mögött: Mini ruha bemutató
  • Véleményezés: Snapstarz

 

Chat

 

Projektek
•Kreatívkodom: Rendelésen dolgozok
•Olvasom: Tristan De Luca-Inferno
•Nézem: Pokemon se. 03; Animals se. 03
•Játszom (PS4): The last guardian
•Telefonon játszom:
Egy kis "útmutató" azoknak akik esetleg kiváncsiak arra, hogy a jelen életemben épp mivel foglalkozok, mit csinálok. Általában ezek olyan kis info cseppek amikről nem blogolok bővebben, csak esetleg kérésre :) Érdemes figyelni, mert gyakran változik XD Kérdésekre szívesen válaszolok!

 

Kövess itt is:

  

 

Cserék

Cserét a chatben vagy vendégkönyvben kérhetsz! Végtelen üres helyek!

   

Szünetelnek

 

Whishlist

Ez volna itt a jelenlegi kívánságlistám, amire csak úgy néhány dolgot firkantottam fel. Őszintén, akár a végtelenségig írhatnám, ha mindent feltüntetnék rajta XD

Általános

Egy BJD baba
Egy Azone baba
Egy Pullip baba
Befejezni a MH kollekcióm
Befejezni az EAH kollekcióm
Egy Little Apple Dolls baba

Living Dead Dolls

Beszerezni az összes FV babát
33. széria
Pinhead
Beauty & Beast
34. széria
Annabelle
35. széria
Pennywise 2017
Michael Myers

Living Dead Dolls Grálok:

Beetlejuice
Lydia
Freddy Krueger
Elisa Day
Morgana
Countess Bathory
Isabel
Vanishing Hitchhiker
Unwilling donor
Haemon
Camilla
Banshee
Hayze
Isaiah

Bleeding Edge Goths Grálok:

Divinity
Julia Doom
Fiona Fatale
Hypnotica Gaze
Infinity A. Byss
Ivana Scream
Penelope Fabrique

Figurák (grálok):

Fallout Loot Crate J. Hancock
Funko Pop! J. Hancock

 

CSS CodesDuguláselhárítás Debrecen    *****    Frissült a Szerkesztõ ajánlata! Szeretnéd, hogy a Te portálod is kikerüljön? Küldd be: szerkesztoseg@gportal.hu    *****    Olvass kritikákat filmes és sorozatos párosokról! Itt biztosan megtalálod a saját vagy leendõ kedvenceidet is!    *****    Az asztrológiai elõrejelzések olyan tendenciákat mutatnak,melyek,nehéz döntéseknél nélkülözhetetlenek. Rendeld meg most!    *****    Az Éjszaka Misztériuma várja régi és új látogatóit újult erõvel, és heti több bejegyzéssel! | Nox Arcana    *****    Simonyi ingatlan Debrecen, Balaton 2019 Sok-sok új eladó ingatlannal bõvült kínálatunk válassza ki az önnek megfelelõt.    *****    Nagyon részletes születési horoszkóp, 3 éves ajándék elõrejelzéssel, ingyenes konzultációval, csak nálam. Kattints ide!!    *****    Ha te is szereted a Zöld Íjász elbûvölõ szerelmespárját az Olicityt akkor itt a helyed! Mindent róluk és a sorozatról!    *****    A születési horoszkóp az ÚJ ÉV legszebb meglepetése! Ajándékba küldök 3 év elõrejelzést, jó tudni milyen lesz a jövõ!!!!    *****    Zenei blog. Kritikák, listák, ajánlók és még több! -> Popusz    *****    családi pótlék utalása 2019 - dátumok, kifizetések, idõpontok az utalásról itt:    *****    MOVIE-NIGHT -> ÚJ FILMES OLDAL NYÍLT <- MOVIE-NIGHT    *****    Szerepjáték &#8211; Csatlakozz közénk, és részese Te is a kalandoknak - FRPG    *****    Egy igazi hõs sem tudja magáról, hogy hõs. - Egy igazi hõs sem tudja magáról, hogy hõs.    *****    A Roxfort Boszorkány- és Varázslóképzõ Szakiskola megnyitja kapuit!    *****    "Ó, én bizony korántsem merném állítani, hogy ismerem a Roxfort összes titkát." /Dumbledore/    *****    THE EVIL WITHIN| Harry Potter szerepjáték    *****    BOOKISLAND - könyvajánlók, ahol a könyvek életre kelnek - BOOKISLAND    *****    SoulSisters/ Nézz be az oldalunkra, ha érdekes cikkre, vagy épp kritikára vágysz. Hangolódj velünk az ünnepekre!    *****    Szereted az ünnepi idõszakot? Már hetekkel elõtte készülsz? Vagy legszívesebben elkerülnéd? Mondd el!