A Blog, avagy az oldal lényege és szíve. Itt olvashatod a gondolataim, történetem, rólam.

Megnézem

Minden olyan dolgot és oldal kelléket, amit nem találsz máshol, azt itt keresd, a Menüben.

Megnézem

Ha kiváncsi vagy a fotóimra, babáimra, esetleg a munkáimra, akkor kukkants be ide, a Galériába.

Megnézem

Szeretnél többet tudni a gyűjtögetésről? Segítséget és információt keresel kezdőként? Lépj be te is a Gyűjtői sarokba!

Megnézem

Érdekel mit hogy készítek el? Hogyan hozok helyre ezt-azt? Itt betekinthetsz a Kulisszák mögötti részbe.

Megnézem

Ha tetszik az oldal, akkor miért ne regisztrálnál? Így kaphatsz értesítőt is a fontos eseményekről. Itt Be is jelentkezhetsz!

Megnézem

Random gondolatok

Szerzemények: Astranova és lebegő játékszett (Monster High)

2017.04.22. 00:30

Sziasztok!

Mindenek előtt szeretnék szólni a kedves olvasóimnak, hogy mindenképp kukkantsanak be a Monster OC Days oldalunkra, mert hivatalosan is elkezdtem a legújabb MH OC babám leleplezését! Esetleg kiváncsiak vagytok rá és szívesen megnéznétek/követnétek a folyamatot! :D


Másodjára pedig hello, megint elég rég voltam már, de az idő...na mindegy. Most egy amolyan bemtatós-véleményezős bejegyzéssel jöttem nektek, mert kb. egy hete új baba érkezett a kollekciómba: ez nem más mint Astranova, a kométa földönkívüliek lánya, a Monster High világából! Yéééééy! Végre egy lépéssel közelebb vagyok ahhoz, hogy befejezzem a MH pre-reboot kollekcióm! Már csak Garrott hiányzik...

Na igen, szóval Astranova, aki alapjában véve elég egyszerű baba, csak a vele érkező játékszett (és főleg annak a "képességei" miatt) baromi drága volt és hát még most is az. Pedig anno 2015 őszén jött ki, a Boo York, Boo York kollekcióban! Annak idején 400 leit kértek érte, és hát valljuk be, az nem kevés pénz, főleg, hogy engem igazából csak maga a baba érdekelt az "alap kiadású karakterek" gyűjteményem miatt. Azóta is folyamatosan lestem, hogy na mikor jön már le az ára, de csak nem akaródzott...egészen mostanáig! Mert végre megkaptam 250 leiért, ami hát majdnem fél ár. Jó még így sem volt olcsó, de egye fene! Végre itt van Astra, akit azért szívesen nézegetek a kezemben, még ha nem is a sötét bőrű verziót kaptam, de hát az még annak idején volt kapható, az első adagban, utána meg nagyon ritka lett...

Eredetileg úgy terveztem, hogy a netről szerzem be, bontott állapotban, de kiderült, hogy a bontott/használt baba + szállítási költség nagyon sok! Ergo kb. annyi mint amennyit most fizettem érte. Tehát akkor már inkább kiadom azt a pénzt és vadi új babát kapok játékszettestől mindenestől, mint egy sima, ráadásúl használt babát egymagában, nincs igazam?

Szóval így történt az egész dolog és hogy megvettem még Húsvét előtt, csak nem volt időm levideózni a bemutatóm a youtubera, így csak jó pár napra rá bontottam és próbáltam ki :)

Hát gondoltam hozok nektek is néhány fotót. Előszőr is lássuk Astranovát, akinek nagyon egyszerű a ruhája, de maga a baba azért tetszik! Különleges a teste, nem sima, hanem amolyan "szilánkos". Csak 4 ujja van! :D És klasszak a csizmái. A sisakját nem lehet leszedni, mert ebben van a mágnes, ami segít abban, hogy lebegjen. A haja rövidke, fényes szállakkal benne, sötét indigó színű, közötte halvány lilával és olyan finom, törékeny műanyag szállas, mint pl. Spectra vagy Venus haja.

Kiegészítőként jön vele a gitárja, ami főleg a lebegtetésében játszik nagy szerepet, hiszen van ebben is mágnes, és a naplója, ami sajnos nem teljes, mert internacionális kiadásról van szó...

Na és persze, nem utolsó sorban maga a "lebegő játékszett", ami baromi magas, szóval gőzöm nincs hová fogom tenni! XD Ez darabokban érkezik a dobozban, de egy-kettőre össze lehet dobni, nem kell semmilyen szerszám hozzá! Oké, talán egy csavarhúzó nem árt, mert a középső feket épület hátúljába kell belerakni a 6 darab AA elemet, ami által műkszik az egész.

Ma a játékszett Boo York-ot ábrázólja, két oldalt az épületek, meg felhőkarcolók, mert ugye a talp felhőkből áll, tehát magasságot jelképez. A bal oldalon van egy kis rés is, ahova bele lehet rakni Astra gitárját. Aztán a fehér(es szürke) rész, ami tartja az egész fölött a lila "űrhajót", az a tejút/csillagút vagy épp az űrhajó által húzott "csík". Érdekes az ábrázolás, szerintem egész kreatív. Jól meg kell figyelni, hogy leessen a lényeg :)

 

Aztán az elemek beszerelése után, be lehet kapcsolni a masinát, ami egy picike szürke gomb, az űrhajó oldalán. Innen már csak a babára és a gitárra van szükség és máris lebeghet Astranova! A gitárt az űrhajó alja és baba feje közé kell becsúsztatni és mikor érzed a mágnes vonzását, akkor szépen kihúzod a gitárt és elengeded a babát, ami csakugyan lebeg, akár forog is körbe-körbe! Tudom, hogy ez hülyén hangzik így leírva, de majd a videó bemutatómba láthatjátok XD (Iratkozzatok fel a youtube csatornámra! :D)

 

Egyébként az űrhajó reagál a zenére is! (Boo York, Boo York musical volt háhá :D) Az űrhajó elején van egy picike lyuk, az a mikrofon, oda kell tartani mondjuk a telefonod, amin zenét játszasz le, lehetőleg jó düb-düb félét XD A ritmusra, különböző mélységű hangokra másképpen, más-más gyorsaságban és kombinációkban villan fel az űrhajó! Piros-kék-zöld és az alján fehér színű fények váltakoznak, a zenétől függően.

Véleményem szerint azért megértem, hogy miért ilyen rohadt drága az egész, mert nem kis munka volt bele fektetve a létrehozásába és kidolgozásába, meg hát klassz is! :) El lehet vele szórakozni, így akinek van fölösleges kidobható pénze, az mindenképp szerezze be, míg elérhető!

Bj-Lydia

Reklám: Évfordulós giveaway

2017.04.17. 22:29
Címkék: Reklám Giveaway

Sziasztok!

Bár nincs túl sok olvasója (még) a blogomnak, azért gondoltam itt is megosztom veletek, hogy a Monster OC Days oldalunk (ahol Izabella a társszerkim) hamarosan betölti a második életévét XD Ebből az alkalomból giveawayt tartunk, ergo ingyen lehet jelentkezni és nyerni :) Ha gondoljátok kukkantsatok be! Szeretettel várunk mindenkit!

Bj-Lydia

Véleményezés: Girls & Co.

2017.04.14. 23:17

Sziasztok!

Itt is volnék, mint igértem, egy újabb véleményező bloggal, ami ismét egy újonnan megjelent baba kollekcióról szól! Ennek a hivatalos neve "Girls & Co", tehát "Lányok és társaságuk/társaik (?)". Elég hülye név egy baba kollekciónak, inkább egy cég neve jut eszembe róla, de végülis meg van az oka...

Na de mielőtt beleszöknék a dologba, kérlek nézzétek meg ti is a következő bemutató videót, ami alapján kialakítottam a nézetemet erről a kollekcióról:

Kiköpött American Girl nem? Legalábbis engem nagyon azokra emlékeztetnek! Felépítésük, kinézetük, az hogy könyvecskével jönnek stb. Bár tény, hogy az American Girl babák 100 dolcsi körül mozognak, míg ezek csupán 88, vajon miért?

A gyártó cég a Willowbrook Girls, ami 2016ban alapult, New Yorkban és egyelőre ez az egyetlen termékük. 7 lány szereplője van a könyvnek (Cara, Mackenzie, Rory, Anjali, Bailey, Maya és Perry) ebből egyelőre csak 2 van kiadva baba verzióban, akiket a videóban is bemutattak: Cara és Anjali. Mindegyik lány különféle, egyedi stb. a biógráfiájuk pedig a hivatalos oldalon is olvasható! (https://girlsand.co/) Együtt "üzemeltetnek" egy karkötő készítő "céget", ami a "Brookies Bracelets" nevet viseli. Egész jó kis ötlet és szép példamutató a gyerekek számára :)

Mint láthattátok a videóban is, a babák kis cipzáros táskákban jönnek, amikben könnyedén hordozni lehet őket, nem mint egy dobozban. Bár ha engem kérdeztek, gyerek fejjel egy táskába bele gyömöszölni a babádat...én anno nem engedtem volna, mert hogy megfullad XD Na mindegy. Ez is egy kis marketing fogás.

A babáknak a megszokott 5 pontos artikulációjuk van és "alvós szemük", pont mint az AG babáknak. A testük puha és 45 cm magasak...pont mint az AG babák! A ruhájuk szerintem nagyon egyszerű, túlságosan is, és a videóból kiderűlt, hogy a cipellőjük is egyforma, csak más színben. Megértem, hogy gyerekeknek vannak tervezve és kislányokat is ábrázólnak, de pl. Cara ruhája szerintem nagyon csiri-csári és ízléstelen :/

Na de hogy mi a bajom ezekkel a babákkal? Oké, azon kívűl, hogy elég nyilvánvalóan másolják az American Girl márkát? A fejük...Nem tudok rájönni, hogy miért, de engem nagyon megijeszt! Komolyan mondom! Nézzétek csak meg közelebbről őket, a szemükbe, az arc formáját, az a tekintet....

Te jó ég! Én frászt kapnék tőlük! (Mondom én, akinek horror babái vannak XD) Nem tudom, hogy ti látjátok-e amit én, vagy csak megkergűltem...A másik problémám, ami szintén a fejükre vonatkozik, hogy oldal nézésből olyan a fej formája mint egy majomé! Mint egy ősemberé! Csak nézzétek meg mikor oldalra fordítja a fejét a videóban és hasonlítsátok össze egy ősemberről készűlt rajzzal! Valamit nagyon elcsesztek a formázáskor...

Összeségében nem akarok pontozni, sem végleges közetkeztetést levonni, bár a véleményem azért nagyjából elmondtam, mert nem rajongok az ilyen babákért, ahogy az AG babákért sem és nem szeretnék úgy pofázni, hogy nincs AG babám (nem is akarok!). Rátok bízom, hogy mindenki maga döntse el, hogy mit gondol róluk :) De azért kiváncsi lennék, hogy osztja-e valaki velem a fejjel kapcsolatos észrevételem és véleményem? XD

Bj-Lydia

Helyzetjelentéses blog

2017.04.12. 01:01
Címkék: Blog

Sziasztok!

Ma eredetileg egy véleményezős bloggal akartam jönni nektek, de kicsúsztam az időből :) Mindegy, az nem fog elmaradni, mert a napokban hozom, mert kicsit kiakasztott megint...De ennek a rövidke blognak a lényege (?) igazából az, hogy szerettem volna leírni néhány tervecském az oldallal kapcsolatban.

Tudom, hogy nem látogatjátok túl sokan, de ettől eltekintve szeretném tovább vinni még legalább egy ideig biztosan. Szóval a már fent említett blog kivételével, hamarosan akarok majd hozni egy új dizit az oldalra, mert ezzel eredtileg sem voltam teljesen elégedett. Még nem egészen tudom, hogy milyen lesz, de valahogy a lila szín felé hajlok most...még kell találnom egy megfelelő babát hozzá, aki a fejlécre, esetleg más részekre kerűljön díszként :)

Emellett elkezdtem már kidolgozni a fejemben a "Rólam" részt is, ahol természetesen rólam olvashattok majd, adatok meg hasonlók. Szerintem majd valami Q-A formában írom meg, mint valami interjút. Hmm erről jut eszembe, szívesen válaszolok a ti kérdéseitekre, ami bele illene ebbe a témába (vagyis én + babák, gyűjtögetés), szóval nyugisan írjátok meg a chatbe, vagy ehhez a bejegyzéshez a kommentek részbe!

Azt is észrevehettétek, hogy oldalt egy kis "Galéria" címkével bővűlt a kínálatom. Ez is egy új menü lesz és a nevéből kitalálhatjátok, hogy fotókkal lesz tele! Különböző témákban, még én sem tudom pontosan, hogy mit és hogyan :) Ehhez is nyugisan adhattok ötleteket. Szerintem tuti lesz külön mappa azoknak a képeknek amelyek úgy összeségében a kollekcióimról készűltek, dátumokkal ellátva stb.

Azt is tudom, hogy még tartozom nektek néhány bemutató blogocskával, amikhez majd szép lassan csak elérek, de higyjétek el, még nem csináltam meg róluk a videós bemutatóim a youtube csatornámra sem XD Hát most így ennyi jut eszembe, hamarosan jelentkezem! 

Bj-Lydia

Ócska piac haul

2017.04.09. 00:20

Sziasztok!

Na végre itt volnék egy újabb bejegyzéssel, amire már megint pár napja készűltem, de csak ma volt időm megcsinálni a fotókat. Mint a címből kiderűl, egy újabb ócska piac haullal jöttem hozzátok, pontosabban a múlt vasárnap talált kincsekkel. Sajnos nem volt a legjobb fogásom, csak néhány darabbal tértem haza, de ez is valami nem? :) 

Egyébként most két hétig elmarad a kincskeresés, mert az ünnepek (virágvasárnap és húsvét) miatt nem lesz piac, de aztán vissza a rendes kerékvágásba remélhetőleg!

De nem húzom tovább a szöveggel az időt, mert itt van az első "versenyző" XD Egy igazán szép darab a 80-as évekből, a Playmates Toystól. A legelső TMNT (Tini Ninja Teknőcök) sorozatból Bebop figura, ami nagyon szép állapotban van, minusz, hogy fél keze letört :( De valahogy szegénykét nem tudtam ott hagyni, főleg, hogy nincs semmilyen verzióban ő meg (ami azt illeti Rocksteady sem...). Így muszáj volt, hogy csatlakozzon a kollekciómhoz. Természetesen az eredeti árából lealkudtam, mert hát nincs fél keze! :D Vagy megpróbálom újra formázni agyagból (amiben már csúfos kudarcot fogok vallani, már tudom előre XD), vagy szépen bepingálom, mintha leharapták volna a kezét neki XD Egyébként a minimális 5 pontos artikulációja van neki. És fogalmam sincs miért jóval világosabb a feje mint a test többi része?

A következő figurácska sokak számára ismerős lehet, hiszen az egyik tengeri szörny a Scooby-Doo rajzfilmből! A talpán csak a Hannah-Barbara TMet említi, így nem igazán tudom, hogy ki gyárthatta? Nagyon szép állapotban van, a karjai és farkincája mozgatható. Tökéletesen passzól majd a Scooby-Doo figura csapatomhoz, mert a karakterek már igazán hiányolták a szörnyikéket, hogy legyen kik elől menekűlni XD

A következő két figura Pokémon kollekciómat fogja majd bővíteni! Az egyik a múlt évben kiadott McDonaldsos Shiny Magikarp, akinek mozog a farkincája ha tologatjuk. A másik picike pedig Nintendo gyártású Croconaw.

Végűl két kis apróság a Kinder Surprise figura kollekciómba. Az egyik, a mackó a verseny csónakban, sunyi tekintettel XD A másik meg egy varázsló koala maci, aki épp eltörte a seprűjét XD Az utóbbi igazából a Schöller cég gyártmánya, de én a Kinderekhez passzolom őket.

Bj-Lydia

 
Rólam

Hello mindenki! Bj-Lydia vagyok, 26 éves és Erdélyben élek. Ha picit körülnézel az oldalon, akkor rájössz, hogy ez nem az a megszokott hétköznapi dolgokat tartalmazó és leíró blog, de nem ám! Én játék gyűjtő vagyok, főként babákra és figurákra orientálódva. Emellett baba ruhákat készítek, OCket dizájnolok és festek, fotózok, bemutatókat videózok stb. Egyszóval kreatív és egyedi személyiség vagyok, egy olyan ember típus akivel nem minden köpésre találkozhatsz :)

Az oldal azért jött létre, hogy megosszam a munkáim, legújabb szerzeményeim, véleményem és hogy segítsek más, hozzám hasonló emberkéknek, ahogy és amiben csak tudok! Tehát ha úgy gondolod, hogy ez a hely neked való és érdekel, akkor nyugodtan nézelődj, olvass, írj és gyakran látogass meg!

Bővebben >>>

Címkék: SzerzeményekBabákLiving Dead DollsVásároltamVéleményezésKulisszák mögöttMonster HighOCkEver After HighÓcska piacHaul AlkotásokBleeding Edge GothsBegothsDinolandFigurákEbayTMNTKinder SurprisePokemon

 

Következik...

Avagy információs tábla XD Itt láthatjátok, hogy hamarosan mik kerülnek fel az oldalra, illetve milyen bejegyzésekre számíthattok. Nincs sorrendbe szedve, szóval ne vegyétek komolyan! :)

  • Dizi csere
  • Gyűjteményeim tárháza képek friss
  • "Vágyak a csillagos égben" blog sorozat
  • Kedvenc youtube csatornáim blog sorozat
  • "Gyűjtői sarok" menü
  • Ócska piac haul
  • Kreatív haul

 

Chat

Projektek
•Kreatívkodom: Takarítok
•Olvasom: Dean R. Koontz: Éjfél
•Nézem: Pokemon se. 03; Yamishibai se. 06
•Játszom (PS4):
Egy kis "útmutató" azoknak akik esetleg kiváncsiak arra, hogy a jelen életemben épp mivel foglalkozok, mit csinálok. Általában ezek olyan kis info cseppek amikről nem blogolok bővebben, csak esetleg kérésre :) Érdemes figyelni, mert gyakran változik XD Kérdésekre szívesen válaszolok!

 

Kövess itt is:

  

 

Cserék

Cserét a chatben vagy vendégkönyvben kérhetsz! Végtelen üres helyek!

 

Szünetelnek

 

Whishlist

Ez volna itt a jelenlegi kívánságlistám, amire csak úgy néhány dolgot firkantottam fel. Őszintén, akár a végtelenségig írhatnám, ha mindent feltüntetnék rajta XD

Általános

Egy BJD baba
Egy Azone baba
Egy Pullip baba
Befejezni a MH kollekcióm
Befejezni az EAH kollekcióm
Egy Little Apple Dolls baba

Living Dead Dolls

Beszerezni az összes FV babát (2)
33. széria
Pinhead
Beauty & Beast
34. széria
Annabelle
35. széria
Pennywise 2017
Michael Myers

Living Dead Dolls Grálok:

Beetlejuice
Lydia
Freddy Krueger
Elisa Day
Morgana
Countess Bathory
Isabel
Vanishing Hitchhiker
Unwilling donor
Haemon
Camilla
Banshee
Hayze
Isaiah

Bleeding Edge Goths Grálok:

Divinity
Julia Doom
Fiona Fatale
Hypnotica Gaze
Infinity A. Byss
Ivana Scream
Penelope Fabrique

 


Szoba gyerekkel kiadó film meg tekinthetõ gportálon klikk ide!    *****    Simonyi ingatlan Debrecen Eladó luxus lakások, házak, telkek, üzletek, lakóparki ingatlanok. Simonyi ingatlan Debrecen    *****    Ajándékozz Horoszkópot! Lepd meg szeretteidet egy Személyre szóló asztrológiai elemzéssel és 1 éves elõrejelzéssel.    *****    A horoszkóp a lélek tükre,egyszer mindenkinek bele kell néznie, ehhez adok én,sok segítséget. Fordulj hozzám bizalommal!    *****    Az asztrológia sok segítséget ad az élet minden területén, de képzett, tapasztalt asztrológus kell hozzá, keress meg!    *****    Születési horoszkóp,3 év elõrejelzés,párkapcsolati elemzés,konzultáció.Tájékoztatás az oldalon! látogass,meg!!!    *****    | WATTPAD | Egy neves gimnázium, egy gazdag, arrogáns srác és egy ösztöndíjas lány nem mindennapi szerelme | WATTPAD |    *****    Bérkalkulátor    *****    Infrashape Horizontal fitness stúdió Debrecen    *****    Infrashape Horizontal fitness stúdió Debrecen    *****    too young and innocent | an aegyo queen | twice | neo culture technology    *****    LÉGY A MAGAD ASZTROLÓGUSA! Regisztrálj oldalamra és én segítelek elsajátítani az asztrológia tudományát!    *****    Tanuld nálam az asztrológiát teljesen ingyen, vagy kérj részletes asztrológiai elemzést „BECSÜLET KASSZÁS” alapon!    *****    Új lovas szerepjáték! * Új lovas szerepjáték! * Lépj be a lovak csodálatos világába! Nevelj te is nálunk!    *****    Születési horoszkóp,3 év elõrejelzés,párkapcsolati elemzés ingyenes konzultáció,tájékoztatás az oldalon! kattints ide!!!    *****    Bûbájos Boszorkák - Charmed - Hírek - Extrák - Érdekességek - Charmed - Bûbájos boszorkák - Sok - sok infó - Charmed -    *****    Pénzkeresés az Interneten! Csak is kipróbáld, tesztelt módszerekkel, melyek tényleg fizetnek!    *****    Légy te is Farmasi tanácsadó! Kötetlen munka, befektetés nékül, minõségi termékek, jó kereseti lehetõség!    *****    Sztárok/Bulvár: Tudj meg friss pletykákat, híreket. Katt!    *****    Outsider - Gay - Creative - Rebel - Tolerant - Furry - Brony - Hipster - Gamer - Otherkin - Geek - Autistic