A Blog, avagy az oldal lényege és szíve. Itt olvashatod a gondolataim, történetem, rólam.

Megnézem

Minden olyan dolgot és oldal kelléket, amit nem találsz máshol, azt itt keresd, a Menüben.

Megnézem

Ha kiváncsi vagy a fotóimra, babáimra, esetleg a munkáimra, akkor kukkants be ide, a Galériába.

Megnézem

Érdekel mit hogy készítek el? Hogyan hozok helyre ezt-azt? Itt betekinthetsz a Kulisszák mögötti részbe.

Megnézem

Ha tetszik az oldal, akkor miért ne regisztrálnál? Így kaphatsz értesítőt is a fontos eseményekről. Itt Be is jelentkezhetsz!

Megnézem

Random gondolatok

Ócska piac haul

2017.05.18. 23:04

Sziasztok!

Újra jelentkezem egy ócska piac haullal, ami a múlt vasárnap kerűlt a birtokomba :) Úgy néz ki, hogy ezen a hétvégén nem jutok ki, de majd talán legközelebb...A lényeg, hogy nagyon gyenge piac volt a múlt hétvégén, én is kevés cuccot találtam, de azért ezeknek is nagyon örvendek! Nézzétek meg ti is:

Az első és legfontosabb darab ismét egy Monster High baba! Úgy látszik az utóbbi időben vonzom magamhoz őket XD Egyébként pár száz forint volt csak és kiválló, szinte vadi új állapotban! Picit piszkos volt a pofija, de szépen megtisztítottam és hajat is mostam neki. Mint láthatjátok a Boo York, Boo York Draculauráról van szó, és a táskáján kívűl semmi sem hiányzik róla. A napszemüvege még mindig a fejére volt gumizva, így akié volt vagy felnőtt gyűjtő lehetett, vagy olyan gyerek aki nagyon szépen és óvatosan bánik a babáival, esetleg nem is foglalkozik vele. Az egyik szeme kicsit félre van nyomtatva, de azt majd orvosolom, mikor eljön az ideje.

A következő két apróság, amik nagyon cukik. Az egyik egy Littlest Pet Shop majmocska, aki szegénykém elég ütött-kopott állapotban van, és hát megsajnáltam. Régen gyűjtöttem őket, így jól ellesz a többiekkel a kollekciómban, még van rajta kívűl 4 majmom. A másik picike pedig egy nyuszkó, amint értesűltem a Puppy in my pocket kollekcióból. Még van egy ilyen krokodilom is, akit Harmony drágám kapott meg állatkaként, szóval majd a nyuszi is valamelyik OCm állatkája lesz :)

Tovább a random apróságokkal. Mint láthatjátok egy Monster Highos Clawdeenos kitűző, mert ugye imádom a kitűzőket XD Nem is tudtam, hogy MHból is adtak ki (?). Aztán egy kis idióta mókus féle a Trashies kollekcióból. Ezeket mindig is gyűjteni akartam, csak hát elég drágák voltak a boltokban, most meg azt hiszem, hogy abbahagyta a gyártásukat a Moose Toys? A harmadik pedig egy nagyon random arany alma XD Igazából egy jó alku lehetőség miatt passzóltam oda a többi cucchoz, de majd csak jó lesz valamire, egészen baba mérethez passzoló! Egyébként elég súlyos, mert fémből van, tömör.

Tudjátok, nálunk lehet néha igazán hasznos holmikat is találni, amik nagyon jól jönnek nekem a kreatívkodáshoz, főként a ruha készítéshez! Mint láthathatjátok, most egy tasak csillag strasszot találtam! Vadi új, bontatlan. Anno pl. találtam még gyöngyöket is így. A zacsiért kb. 120 ftot fizettem, na a boltban tuti nem ennyi lenne!

És végül a legutolsó darab ez a gyönyörű sárkány szobor, aminek csak a farkincája van letörve (ezt utólag vettem észre). Szépen csillog is, meg a szárnyai rugóra vannak helyezve, így mozognak is, olyan mintha "élne". Kiválló dekoráció a "nem megszokott szobros" polcomra.

Vélemények? Kinek mi tetszik? :)

Bj-Lydia

Alkotások: Az első Shibajuku Girls ruháim!

2017.05.16. 23:38

Sziasztok!

Ritkán esik meg, hogy egymás utáni napokon írjak, de ez most így alakult :)

Az utóbbi héten, sőt azt hiszem még azelőtt elkezdtem már, Shibajuku Girls ruhákon dolgoztam. Előszőr is készítettem néhány szabásmintát, aztán hozzáláttam kipróbálni őket. Mindig úgy vagyok ezzel, hogy úgy dolgozom ki őket, hogy ha jól sikerül, akkor el lehet adni, tehát semmi fusizás. Most is mindegyik (méretre és arányra) tökéletesen sikerült, így a szabásmintáim jónak bizonyultak. Azt hiszem egyre jobb leszek a szabásminta készítésben is, legalábbis szeretném ezt hinni XD

Szóval már egy ideje kavarogtak a fejemben a következő dizájnok, csak idő kellett hozzá, hogy leüljek és elkezdjem elkészíteni őket. Igazából egyikkel sem vagyok teljesen elégedett, de ezt már megszoktam magamtól...

Tehát kezdeném azzal amelyik legelőszőr elkészűlt, ez pedig ez a kis egyszerű virágos ruha. Mint láthatjátok a fotókról, az anyag fehér-lila-rózsaszín, kerűlt még rá egy fehér őv is, kis virágos csattal. A nyaki részhez is egy átlátszó lila gyöngyszem. Engem az egész amolyan régimódi 60-70es évek beli ruhára emlékeztet. Érdekes módon, a lábára sikerült felhúzni egy MH csizmát is (a sima cipők nem mennek fel!). A model egyébként Suki.

A következő amivel kész lettem ez a tavaszi kabátka. Nagyon szeretem ezt az anyagot, olyan szép. Az alsó rész bővebb. Kerűlt rá szalag, csipke és masni is bőven. Természetesen a kabátka alá illik egy ruhát is venni, ami nincs a képeken a babán rajta :) A model Shizuka.

A soron következő egy tengeri ihletésű ruha és valszeg a 4 közül ez a kedvencem. Úgy tudom elképzelni, mint valami tengeri istennő ruháját, vagy aki épp sztrájkól a tengeri állatok védelme miatt XD Ezért is lett az állatbolond Koe a modelem. Mint látható egy halacskás-fókás kék anyag volt az alap. Aztán a ruha alá és derék részére kerűlt fehér tüll, amin fehér gyöngyszemek is vannak, ahogy elől is a ruhán egy darab. A ruha pántos, amiket bárhogy meg lehet kötni, vállakon, karokon vagy ahogy tetszik.

Az utolsó ruha pedig, amit eredetileg egész másképp álmodtam meg, egy fekete bársonyból készűlt darab. Rengeteg zöld szalagból font inda fut rajta, virágokat is láthattok, meg fehér gyöngyöket, amik a bimbókat akarják ábrázólni. A ruha alján fehér csipke is van. A model pedig Yoko, aki nagyon szereti a fekete színt. A cipője tudom, hogy nagyon nem passzól a ruhához, de más fekete (vagy fehér, esetleg zöld) cipőm nem volt, ami találna a lábára. :/

Hát ezek volnának az új ruhák, amiken ügyködtem. Aki kiváncsi az árakra, netán szeretné megvásárolni valamelyiket, (állítólag passzólnak Pullip babákra is, ahogy hallottam), az megtalálja őket a boltomban:

https://www.facebook.com/Marcionilasboutique/

Véleményt is szívesen fogadok róluk a chatben, vagy itt a komentek részben!

Bj-Lydia

Szerzemények: LDD Beetlejuice

2017.05.16. 00:23

Sziasztok!

Ma megérkezett a várva várt csomagom, amiről nem rég írtam nektek. Ez nem más mint az egyik Living Dead Dolls grál babám, Beetlejuice (Beetlejuice, Beetlejuice!)!

Igen, akik már ismernek engem valamennyire, azok tudják, hogy az egyik legkedvencebb horror szereplőm, kiskorom óta BJ. Egyszerűen imádom ezt az őrűlt alakot (szellemet)! XD Annyira vicces, aranyos, sexy stb. Ódákat zenghetnék :)

Amit a babáról kell tudni, mint előzőleg említettem, nem volt olcsó. Ritka babáról van szó, mert (legalábbis a doboza alapján) 2010ben volt kiadva, és jelenleg már rég visszavonták a gyártásból. Ez a verziója volt a legelső kiadása, hiszen a jól ismert csíkos kosztümében szerepel. Később még kiadták a vörös kosztümében is, mellé pedig egy menyasszony ruhás Lydiát is (akit reménykedek, hogy majd idővel be tudok szerezni!XD). Ez a kettő is már visszavont. A múlt év végén pedig kapott ismét egy új kiadást, ami a "Showtime Beetlejuice" néven szerepel, ez jelenleg is kapható és a filmből azt a jelenetet örökíti meg, mikor kijön a makettből és körhinta van a fején, a kezei meg hosszú kalapács karokká változnak. Ez utóbbit is megvehettem volna, hiszen nálunk is elérhető, de ennek sajna nincs haja, meg hát normális kezei sem. Én az eredetit akartam és ez most sikerűlt! *öröm könnyek* Természetesen mindhárom verziójának a film képezi az alapját és nem a rajzfilm verzió, ami végülis tök mindegy, mert nagyon hasonlít a kettő XD

Az eladónak igaza volt, csakugyan tökéletes állapotban van, bár kicsit poros volt, de ez normális. A doboz felső sarka picit meg van ütve, de ez minimális hiba, ilyen jó árért. Egyébként ezt a hibát az eladó is kiemelte számomra, szóval nem pusmogta el vagy valami :) Szép a doboza, az előlapon van egy fotó róla, igazi temetői stílusban, a doboz hátúlján meg egy egész alakos kép, mellette pedig a sírköve és a szép kis fénylő táblácskája XD A doboz eleje egy kis tépőzár pöttyel csukható-nyitható, belűl pedig szép nagy kivágott "ablak" és máris láthatjuk egész alakjában BJt, aki a túlvilági kapuval van keretezve (az mikor a pap átjön a film végén, ha emlékszik vlk). A baba mögött pedig zöld lelkek repdesnek. A fedél belső felén láthatjuk a szórólapot, amivel BJ magát hírdeti, ez az ami kiesett a filmben a "Handbook for the recently deceased" könyvből, Adam és Barbara elé pottyanva.

A baba átlag méretű, a haja különleges, nem megszokott baba haj, hanem olyan hosszú-szőrű plüssökhöz használt szőrme féle, ezzel lehetséges visszaadni az őrűlt frizuráját XD A kabátja külön darab, míg alúl hosszú ujju fehér ing és naci egybe van varrva. A nyakkendője gumis, így le lehet venni. Van még egy pár fekete zoknija és bakancsa is :) (Elnézést kérek, hogy fotókon visszaverődik a vaku fénye.)

Bj-Lydia

Ócska piac haul

2017.05.11. 21:06

Sziasztok!

Mint igértem, meghoztam a legfrissebb ócska piac haulom. Nem mondhatnám, hogy kiválló fogásaim voltak, de nem is tartozik a legrosszabbak közé :) Főként nagy darabokat találtam most. Idő közben még voltam egy helyi turkálóban is, ami kizárólag játékokat árusít (már ismernek ott engem XD). Bát ott találtam néhány darabot ami érdekelt volna, de eléggé drágás a hely, így csak azt vettem meg, amiről úgy gondoltam, hogy megéri!

De akkor kezdeném előszőr azokkal a holmikkal amiket a piacon szedtem össze. Ismét volt szerencsém találni 2 Monster High babát! Úgy látszik, hogy kezdenek egyre gyakoribbak lenni, és ennek csak őszintén örülök. Bár a mostani két baba sajnos hiányos kicsit, mint az alábbi fotókon láthatjátok. Az egyik a Ghouls Night Out Lagoona, akinek meg van az eredeti ruhája, őve és nyaklánca is, bár a cipellője, fülcsii, lábáról az uszonyok hiányoznak, amik annyira nem nagy cuccok, de sajnos mindkét alkarja hiányzik...a másik pedig a Freak du Chic Clawdeen Wolf, akinek semmilye sincs meg egy karkötő kivételével, de neki sajnos hiányzik a fél lába...Viszont darabjuk kb. 80 ft volt!! Hülye lettem volna otthagyni őket nem? Lagoonának tudok külföldről majd karokat rendelni (meg még más MH babámnak is kell), Clawdeen szituját meg majd másképpen oldom meg. A hajuk eléggé gubancolt, kócos volt, de egyáltalán nem volt töredezett, rémes állapotban, így egy kis mosás és hajbalzsam és máris olyan mintha új lenne! Még az illatuk is kellemes lett :D

A következő, egy elég jó nagy darab, kentaúr figura. Mint később kiderítettem, a Harry Potterből van. Nem vagyok túl nagy rajongója a HPnek, így ez a dolog hidegen hagy, csupán klassznak találtam a részben artikulált figurát. Azt hiszem, hogy át fogom festeni, vagy legalább részleteket festek majd rá, mert nem vagyok teljesen elégedett a kidolgozásával és elég hülye feje is van neki XD

A következő két plüssöcske McDonaldsos kiadás, és a Secret life of pets filmből vannak, amiből már előzőleg is láthattátok, hogy vettem. Most már csak 3 darab kell, hogy teljes legyen a kollekcióm. A kutyus neve Duke, a papagáj pedig Sweet Pea.

Az uccsó darabok amiket a piacról szereztem be, azok ezek a fura kinézetű zombie figurák XD Őszintén, szerintem nem eredetiek, mert nincs rajtuk semmi jelzés és elég ramaty a festésük is. Arra rájöttem, hogy a Plants vs Zombies játékból vannak. Mivel nem drágáltam őket, gondoltam megveszem, aztán kicsit átfestem őket durvább kinézetre :D

A következő darabok már a turkálóból vannak. Az első egy kis Palace Pets cica, aki nagyon cuki és tökéletes lesz a nem rég indult kollekciómba. A koronája hiányzik ugyan, de másképp semmi baja. Egyébként Cinderella (Hamupipőke) macskája.

És végűl, de nem utolsó sorban, ez a két kis dinoszaurusz (egy T-Rex és egy Velociraptor), akik úszkálnak ezekben a vízzel töltött konténerekben XD Mikor előszőr megpillantottam őket, már akkor is nagyon megtetszett, mert cukinak találtam és érdekesnek. Azt hittem, hogy a Jurassic Parkhoz van közük, és elnézve a konténereket, úgy gondoltam, hogy biztos valami játék autóval jöttek, amikre rá lehetett csatlakoztatni őket. Viszont mikor itthon rákerestem a Googlebe, kiderűlt, hogy semmi közük a JPhez. A Jakks Pacific cég adta ki őket, 2007ben és Bio Bytes a nevük. A lényegük, hogy eredetileg volt egy ilyen kis a tamagochikhoz hasonló játék, kis pixel grafikával, és azokhoz kellett ezeket csatlakoztatni, majd az adott állatkával (mert nem csak dinok vannak) lehetett játszani a kütyüben. Akinek esetleg nem világos amit leírtam, keressetek rá :) Egyébként csodálkozom, hogy 10 év alatt sem száradt ki a víz belőlük és nem is tört el, vagy folyt ki.

Bj-Lydia

Vásároltam!: Újabb LDD grál baba érkezik!

2017.05.07. 20:53

Sziasztok!

Az utóbbi napokban megint úgy voltam, hogy na most írok valamit, na most csinálok valamit, de valahogy sehogy sem jutottam el hozzá...Mire végzek a teendőimmel fáradt vagyok és már nincs kedvem. Jelenleg is nagyon fáradt vagyok, mert éjszaka nem aludtam semmit, hiszen üzleteltem, aztán reggel 5től délután 3ig melo. De szerencsére aludtam vagy 3 órát délután, szóval viszonylag működőképes vagyok még XD

Na de a lényeg, mint említettem, hogy üzleteltem a tegnap éjjel! Az eladásaimból elég szép összegem gyűlt össze a paypalomon és hát azért folyamatosan nézelődök mindig, hogy van e valami érdemleges amit fel lehetne csippenteni? Sajnos nem igazán volt szerencsém az utóbbi időben, mert semmi jót nem találtam. Amit pedig találtam, ott az eladó volt seggfej, vagy egyszerűen nem írt vissza (?!). Mindegy.

Nos a baba amit megvettem a tegnap éjjel nagyon nem volt olcsó, de egy Living Dead Dolls grál babámról van szó! Ráadásúl már elég rég volt kiadva, így doboz nélküli, bontott állapotban is nagyon drága a neten. Az eladó már jó ideje próbálta eladni és folyamatosan hozogatta le az árát én meg csak figyelgettem XD Őszintén csodálkozom, hogy nem fogott senki sem az alkalman és csapott le rá, mert jóval alacsonyabb árat kért érte, mint szokás.

Természetesen ismét nem szeretném előre elárúlni, hogy melyik babáról van szó, hadd legyen meglepi :D De fiú az illető és az LDD Presents kollekcióból van! Dobozos állapotban 80 fonttol indul az ára fölfelé, doboz nélkűl olyan 50-60 font körűl mozog. Hát nekem sikerűlt kiegyezni az eladóval 45 fontban! És dobozos, gyönyörű állapotban, hiszen az illető egy felnőtt gyűjtő! Azért adja el, mert nincs helye ahova kitegye. Én 60 fontot fizettem érte szállítással együtt. Azt mondta, hogy holnap postázza is, én majd követem a tracking kóddal, és kb. egy hét alatt itt is kell lennie Nagy-Britanniából.

Egyébként elbeszélgettem a pasival és kiderűlt, hogy nagyon sok mindenben hasonlítunk! Közösek az érdeklődési köreink és ugyanazokat a dolgokat szeretjük, vicces :) Kevés ilyen kedves és rendes (legalábbis pozitív visszajelzései vannak ebayen és facebookon is) eladóval találkoztam, aki ráadásúl ennyire beszédes is XD

Szóval most nagyon várom, hogy a kezembe kaparintsam a drágaságom! :D Ha gondoljátok lehet találgatni, hogy kiről lehet szó, bár nem könnyű tudom. Hamarosan jelentkezem egy ócska piac haullal, na meg már lassan egy új dizi is kellene...

Bj-Lydia

 
Rólam

Hello mindenki! Bj-Lydia vagyok, 25 éves és Erdélyben élek. Ha picit körülnézel az oldalon, akkor rájössz, hogy ez nem az a megszokott hétköznapi dolgokat tartalmazó és leíró blog, de nem ám! Én játék gyűjtő vagyok, főként babákra és figurákra orientálódva. Emellett baba ruhákat készítek, OCket dizájnolok és festek, fotózok, bemutatókat videózok stb. Egyszóval kreatív és egyedi személyiség vagyok, egy olyan ember típus akivel nem minden köpésre találkozhatsz :)

Az oldal azért jött létre, hogy megosszam a munkáim, legújabb szerzeményeim, véleményem és hogy segítsek más, hozzám hasonló emberkéknek, ahogy és amiben csak tudok! Tehát ha úgy gondolod, hogy ez a hely neked való és érdekel, akkor nyugodtan nézelődj, olvass, írj és gyakran látogass meg!

Bővebben >>>

Címkék: SzerzeményekBabákLiving Dead DollsVásároltamVéleményezésKulisszák mögöttMonster HighOCkEver After HighÓcska piacHaul AlkotásokBleeding Edge GothsBegothsDinolandFigurákEbayTMNTKinder SurprisePokemon

 

Következik...

Avagy információs tábla XD Itt láthatjátok, hogy hamarosan mik kerülnek fel az oldalra, illetve milyen bejegyzésekre számíthattok. Nincs sorrendbe szedve, szóval ne vegyétek komolyan! :)

  • Dizi csere
  • Kulisszák mögött: Szemtelen kígyó
  • Galéria friss
  • Gyűjteményeim tárháza képek friss
  • "Vágyak a csillagos égben" blog sorozat

 

Chat

 

Projektek
•Kreatívkodom: Varrogatok
•Olvasom: Leslie L. Lawrence: A megfojtott viking mocsara
•Nézem: Pokemon se. 03; Yamishibai se. 06; Chrono Crusade
•Játszom: Fallout 4; Skylanders Imaginators; Bloodborne
Egy kis "útmutató" azoknak akik esetleg kiváncsiak arra, hogy a jelen életemben épp mivel foglalkozok, mit csinálok. Általában ezek olyan kis info cseppek amikről nem blogolok bővebben, csak esetleg kérésre :) Érdemes figyelni, mert gyakran változik XD Kérdésekre szívesen válaszolok!

 

Kövess itt is:

  

 

Cserék

Cserét a chatben vagy vendégkönyvben kérhetsz! Végtelen üres helyek!

 

Szünetelnek

 

Whishlist

Ez volna itt a jelenlegi kívánságlistám, amire csak úgy néhány dolgot firkantottam fel. Őszintén, akár a végtelenségig írhatnám, ha mindent feltüntetnék rajta XD

Általános

Egy BJD baba
Egy Azone baba
Egy Pullip baba
Befejezni a MH kollekcióm
Befejezni az EAH kollekcióm
Egy Little Apple Dolls baba

Living Dead Dolls

Beszerezni az összes FV babát (2)
33. széria
Pinhead
Beauty & Beast
34. széria
Annabelle
35. széria
Pennywise 2017
Michael Myers

Living Dead Dolls Grálok:

Beetlejuice
Lydia
Freddy Krueger
Elisa Day
Morgana
Countess Bathory
Isabel
Vanishing Hitchhiker
Unwilling donor
Haemon
Camilla
Banshee
Hayze
Isaiah

Bleeding Edge Goths Grálok:

Divinity
Julia Doom
Fiona Fatale
Hypnotica Gaze
Infinity A. Byss
Ivana Scream
Penelope Fabrique

 


too young and innocent | an aegyo queen | twice | neo culture technology    *****    LÉGY A MAGAD ASZTROLÓGUSA! Regisztrálj oldalamra és én segítelek elsajátítani az asztrológia tudományát!    *****    Tanuld nálam az asztrológiát teljesen ingyen, vagy kérj részletes asztrológiai elemzést „BECSÜLET KASSZÁS” alapon!    *****    Új lovas szerepjáték! * Új lovas szerepjáték! * Lépj be a lovak csodálatos világába! Nevelj te is nálunk!    *****    Születési horoszkóp,3 év elõrejelzés,párkapcsolati elemzés ingyenes konzultáció,tájékoztatás az oldalon! kattints ide!!!    *****    Bûbájos Boszorkák - Charmed - Hírek - Extrák - Érdekességek - Charmed - Bûbájos boszorkák - Sok - sok infó - Charmed -    *****    Pénzkeresés az Interneten! Csak is kipróbáld, tesztelt módszerekkel, melyek tényleg fizetnek!    *****    Légy te is Farmasi tanácsadó! Kötetlen munka, befektetés nékül, minõségi termékek, jó kereseti lehetõség!    *****    Sztárok/Bulvár: Tudj meg friss pletykákat, híreket. Katt!    *****    Outsider - Gay - Creative - Rebel - Tolerant - Furry - Brony - Hipster - Gamer - Otherkin - Geek - Autistic    *****    Xtina Hungary - Minden, ami Christina Aguilera!    *****    Légy Te is AVON tanácsadó *** Nyereményjátékok *** Kereseti lehetõség *** Vásárolj kedvezményesen AVON termékeket!    *****    Nyerj ajándékszettet! Töltsd ki a kérdõívet és nyerj! *** Nyerj ajándékszettet! Töltsd ki a kérdõívet és nyerj!    *****    Jófogás Játékvásár - Jófogás Játékvásár - Jófogás Játékvásár - Jófogás Játékvásár     *****    FRPG ● FANTASY SZEREPJÁTÉK ●「ΒΛSMΛIW」 ● FANTASY SZEREPJÁTÉK ● EGY SZIGET + 24 MÁGUS ● FANTASY SZEREPJÁT&Eacut    *****    Itt megtalálhatod a legfrissebb híreket, cikkeket, képeket a Golden Globe- és Oscar-díjas színésznõrõl! Katt!    *****    Furry Fandom - Antropomorf Állatok - Furry Fandom - Antropomorf Állatok - Furry Fandom - Antropomorf Állatok    *****    Légy Te is AVON tanácsadó *** AVON termékek *** Kereseti lehetõség *** Értékesítõ kollégákat keresek *** sminkek    *****    Esküvõi meghívók! Mindegyik kézzel készült, egyedi. Gyere, nézd meg az oldalamat.    *****    A legfrissebb Anime hírek , mindennap anime ajánló , mondocon képek , és hírek. Csatlakozz közösségünkhöz!