A Blog, avagy az oldal lényege és szíve. Itt olvashatod a gondolataim, történetem, rólam.

Megnézem

Minden olyan dolgot és oldal kelléket, amit nem találsz máshol, azt itt keresd, a Menüben.

Megnézem

Ha kiváncsi vagy a fotóimra, babáimra, esetleg a munkáimra, akkor kukkants be ide, a Galériába.

Megnézem

Szeretnél többet tudni a gyűjtögetésről? Segítséget és információt keresel kezdőként? Lépj be te is a Gyűjtői sarokba!

Megnézem

Érdekel mit hogy készítek el? Hogyan hozok helyre ezt-azt? Itt betekinthetsz a Kulisszák mögötti részbe.

Megnézem

Ha tetszik az oldal, akkor miért ne regisztrálnál? Így kaphatsz értesítőt is a fontos eseményekről. Itt Be is jelentkezhetsz!

Megnézem

Random gondolatok

(Óriás) ócska piac haul

2018.11.02. 23:27

Sziasztok!

Már jó ideje készültem megírni ezt az ócska piac haul beszámolót és mind csak tolódott és tolódott, mert egyszerűen nem volt időm rá. Aztán meg jött a következő és kövi vasárnap, mivel első két alkalommal amúgy sem találtam sok holmit, gondoltam összegyűjtöm nektek egy posztba mindet. Így most a végére 3 hét haulja jött össze! Szóval mielőtt elérném a negyediket, gyorsan posztolom nektek a holmit XD Minden gondosan lefotóztam minden hét után, így mint majd látni fogjátok, megtörténik az, hogy az ugyanabból a kategóriából való figurák és egyebek nem egy fotón vannak rajta, hanem több "darabon". Csak gondoltam szólok, hogy ez az oka a "szétszórtságnak".

Kezdeném előszőr megint a plüssökkel, mert sikerült találnom néhányat ami felkeltette az érdeklődésem. Elsőként két új taggal bővűlt a Goodness Gang kollekcióm: répa és sárga paprika.Találtam még egy gyönyörű, élethű fajdkakast is, amit nem lettem otthagyni. Ami pedig a kisebb darabokat illeti, egy kis Neopets cicát (?) és a McDonaldsos kiadású Yoohoo and Friends plüssökből is egyet.

Babákkal nem nagyon volt szerencsém, viszont sikerült megszereznem életem első Shopkins Shoppie babáját, aki szerintem az első kiadású Jessicake, csak hát hiányos kicsit. A haja nagyon kócos volt, ezért kapott egy kis kezelést, kifésűltem stb. elől a breton részt helyre lakkoztam, a végeket pedig kicsit levágtam, mert nagyon töredezett volt. Nem lett tökéletes, de ezerszer jobb mint amilyen volt, majd kell pótolnom a szoknyáját. A másik "baba" pedig egy retro kis DAM Troll, akit örömmel fogadtam be a nem rég indult családba :)

Áttérve a figurákra, pontosabban a plüssözöttekre. Ismét találtam a retro Bear Family/Barenwald figurákból párat, illetve Sylvanian Families bébiket is! Annyira cukik! Sajnos az egyik Bear Family nyuszkónak hiányzik a fél lába, amit csak itthon vettem észre, de azóta készítettem neki egy ideiglenes mankót, majd akarok egy normálisabbat is. Egyébként a kis béka egyik kollekcióba sem tartozik, de túl aranyos volt, hogy ott hagyjam, akarok neki majd valami normális ruhácskát varrni.

Találtam egyetlen egy darab Yoohoo and Friends figurácskát a nyári kollekcióból:

Egy Skylanders figurát:

A TMNT kollekcióm is bővűlt pár darabbal: 2003as Oroku Saki (avagy a Shredder maszk nélkül), 2003as mutáns Shredder inkarnáció és 2012es mini Donatello, 1990es Donatello mágnes (egyébként ezt a figurát nem rég megvettem még egyszer, de az olyan ramaty állapotban van, hogy mikor megláttam ezt, muszáj volt újra megvennem, hogy lecseréljem azt) és 2003as mini Donatello.

A Pokemon kollekcióm is bővűlt: "óriás" Jigglypuff, Darkrai és Heatran.

És most következzenek a "finom vegyes" (XD) képek. Első kép: Trash Wheels. Második kép: Trashies, Grossery Gang és Zomlings. Harmadik kép: Moshi Monsters, Ugglys Pet Shop, Pikachu, Twoozies leopárd, LPS kitűző és random porcelán mini hóember. Negyedik kép: LPS kutyus, Twoozies bébi és üdítős láda babáknak. Ötödik kép: mini kukac, Leonardo Kinder Surprise, Trashies, Lalaloopsy kukac, 3 My mini mixieqs (akik azóta kaptak ruhát is). Hatodik kép: random baba kiegészítők és cipellők.

Végezetül sikerült még néhány Kinder Surprise (és hasonló) figurácskát is összegyűjtenem:

Húh na ennyi lenne azt hiszem. Nem volt könnyű rendszerezni a dolgokat a posztban XD Mit gondoltok? :)

Bj-Lydia

Halloween haul

2018.10.29. 23:53

Sziasztok!

Így, hogy már nagyon közel vagyunk a Halloweenhez, ami az egyik legkedvencebb ünnepem, gondoltam ideje lenne már megírni ezt a posztot is. A törzs olvasóim tudják már, hogy minden évben új holmit vásárolok Halloweenre dekorációnak, mert ez már nálam így megy. Természetesen idén sem maradhatott el ez a hagyomány, szóval nem is húzom tovább a szót...Íme az idei Halloween haulom!

A cuccokat a Pepcoból (ezeken rajta hagytam az árat is, hogy ti is lássátok mennyibe kerültek) és Auchenből vásároltam, ahol óriási leszállításon voltak, így nem szalaszthattam el az alkalmat :)

Papír tányérok és arc festéshez való ceruzák:

Izabellától kaptam ezt a csomag (4 db) szellemes lufit, amikben égő is van, egész kilónyi papírral jön, hogy mit hogy kell csinálni, remélem sikerülni fog XD

Kis ledes dekor szellemke, ami váltogatja a színeit:

2 darab hógömb (vagy inkább korom?), ezek majd bekerülnek anyukám hógömb kollekciójába:

Klassz nagy műanyag koponyás poharak, szívószállal ellátva, az aljuk világít 3 különböző módon is:

Még egy adag halloweenes fény dekoráció (múlt évben is vettem már más fajtákat). A zöld szellemes és lila pókos véglegesen marad a szobám díszítésére, míg a macskás az ünnep ideje alatt díszíti majd a tengerimalackáim ketrecét.

Az év alatt, az ócska piacon is találtam néhány cukiságot:

Összerakható-hosszabítható nyéllel ellátott bárd (?) és világító bot izé XD

Tökfejes, ledes hajpánt:

Ami pedig a kosztümös kiegészítőket illeti...Nos maszktől, kesztyűig és sminkig, amit csak leszállításon találtam vagy épp szükség volt rá:

Nos idénre ennyi lenne. Ezek persze a nem ehető cuccok XD Nagyon várom már az egészet, idén saját kezüleg készítem el teljes egészében a kosztümöm, remélem jól sikerül. Majd hozok nektek is fotókat, meg aki be van jelölve nekem facebookon, ott is láthatja a fotókat majd :)

Bj-Lydia

Kulisszák mögött: Kapu és csónak

2018.10.27. 01:00

Sziasztok!

Ma egy rövidke kulisszák mögötti bloggal jöttem amiben két, szintén rövidke, elkészült projektet szeretném megmutatni nektek. Az egyik a napokban készült el, míg a másik már régebben, augusztusban, csak nem tudtam mi mellé pótolhatnám oda, hogy ne legyen túl rövid a bejegyzés. Hát ez most a tökéletes alkalom rá :)


Kezdeném is a régebbivel, ami egy baba csónak átfestés volt. Legalábbis azt hiszem, hogy ez egy amolyan felfújható csónakféleség lehet XD Felnőttektől kérdezvén megtudtam, hogy ez valami katonai modell csak hiányzik róla a motor *vállat von* Nekem aztán mindegy, bár ebből következtetve arra jutottam, hogy valszeg egy olyan "Action man" babához lehetett kiegészítő darab valamikor. Egyébként ha még nem esett volna le, az ócska piacon vettem, még 100 ft se volt, szóval naná, hogy nem hagyhattam ott! Gondoltam már akkor hogy majd jól jön valamire, pontosabban fotózkodáshoz. Talán még a vizen is fent marad, mert nagyon könnyű, üres belűl.

Nos ez a csónakocska eszembe ötlött mikor az augusztusi naptár fotómat tervezgettem és be is vetettem, de előtte rám jött a kényszer, hogy muszáj részleteket festenem rá, mert annyira uncsi, egyszínű és az nagyon nem az én stílusom. Végülis előkaptam az akril festékeim és pingálgattam ezt-azt rajta kicsit. Színek amiket használtam: oliva zöld, gesztenye barna, szürke, glamour ezüst-fekete.

Aki követi a Monster OC Dayses oldalunkat az láthatta már a végeredményt a naptár oldalon, ha még nem, akkor ajánlom kukkantsátok meg! :)

Előtte Utána


Ami pedig a napokban készült munkámat illeti. Nos ez részben vissza vezet egy előző kulisszák mögötti bejegyzésemre, amit itt olvashattok: KATT Szóval a lényeg, hogy ismét akadt egy rendelésem 3Ds nyomtatott figurácska kifestésre, ami most egy nyitogatható középkori várkaput ábrázolt, kb. 6 cm magas méretben. Kaptam mellé egy fotót is, hogy milyenre szeretnék a festést.

Így tehát munkához is láttam, a következő színű akrilokkal: szürke, gesztenye barna és glamour ezüst-fekete. Az árnyékolást pedig (életemben előszőr ilyen figurán) fekete pasztel krétával csináltam. El kell mondanom, hogy nagyon elégedett vagyok vele, és a megrendelőnek is tetszett, szerintem nagyon élethűre sikeredett, tőlem, aki nem valami nagy festőművész XD

Előtte Utána

Elbeszélgetve az illetővel, aki nyomtatja ezeket, lehetséges, hogy a jövőben lesz még ilyesmi rendelésem. Ennek őszintén örülnék, mert a plussz pénz mindig jól jön, főleg ha olyan munka folytán, amit szeretek is művelni :)

Bj-Lydia

Vásároltam!: Új Begoths baba érkezik

2018.10.23. 00:11

Sziasztok!

Ismét örömmel jelentem, hogy újabb Begoths babát sikerült megvásárolnom a növekvő kollekciómba! Ráadásúl egy olyant amelyikre nagyon-nagyon vágytam! *-*

Az ebayen volt rá aukció indítva, de senki sem licitált, így én kezdő áron nyertem meg XD Nem volt olcsó ugyan (25 euro), mert egy későbbi szériás, ritka babáról van szó, ami ráadásúl vadi új, bontatlan dobozban érkezik :) Sajnos a szállítási költség is szép kis 17 euro volt, mert követő kódos. Emellett egy másik kis érdekesség, hogy Gran Canariaból, azaz a Kanári szigetekről repül hozzám. Kicsit parázok is emiatt, mert még sosem kaptam ilyen tájról csomagot, de a kódot figyelem és reménykedek, hogy minden simán fog menni!

Ezzel összesen már 16 ilyen babám lesz, el sem hiszem, hisz alig múlt egy éve, hogy gyűjteni kezdtem őket! Természetesen a célom az, hogy beszerezzem az összeset (variánsok nélkül) ami ki volt adva, ami darabra pontosan 38 baba. Még nem mondhatom azt, hogy meg van a fele mennyiség, de szép lassan elérem :)

Na de nem is húzom tovább a szót. Reménykedek, hogy kb. egy heten belül itt lesz mint minden más EUs országból érkező csomi és akkor megmutathatom nektek is! Addig szorítsatok, hogy minden rendben menjen és problémák nélkül haza érjen!

Bj-Lydia

Blog: Új baba szériák (hírek)

2018.10.20. 00:50
Címkék: Blog Babák

Sziasztok!

Nos itt volnék a beigért bejegyzéssel amiben két vadi új baba szériát/kollekciót szeretnék megemlíteni. Ez természetesen nem véleményező blog, mert ahhoz túl kevés infot tudok és túl keveset láttam, és tudjátok, hogy nem szeretek alaptalanul véleményt mondani :) Viszont elmondom, hogy mi az első benyomásom róluk.

Az első szériáról valószínű, hogy már ti is hallottatok, legalábbis azok akik kicsit figyelmesebben követik az efféle híreket. Ez nem más mint a Marvel Rising babák, a Hasbro újdonsága. Hmm kicsit DC Superhero Girlsre sikerre lettek éhesek a Hasbronál? XD Na de komolyra fordítva a szót, megint egy szuperhősös baba szériáról beszélünk, ami mint láttam, kap saját epizódokat is. A babák mellé persze még egyéb "cosplay" cuccok is lesznek. A babák új és régi szuperhősöket fognak megeleveníteni és ahogy láttam lesznek ám festett testrészek és artikuláció hiányos egyedek is. Ha jól tudom már vannak olyan darabok amik boltokba kerültek, de még várok a végleges véleményemmel. Természetesen nem érdekelnek különösképpen, hiszen szuperhősös a téma ismét, ami mint tudjátok nem áll közel hozzám :)

A második baba széria egy olyan aminek a láttán nagyon meglepődtem, hiszen HELYILEG élőben láttam életemben előszőr a Noriel játékosban! Nem hittem a szememnek, hogy egy olyan baba szériával állok szemben, amiről még semmit sem hallottam vagy láttam a neten. Vicces módon azóta próbáltam találni valami, bármilyen infot róluk, de sikertelenül! o.O Nagyon fura, ebből arra következtetnék, hogy valami olcsó kínai gyártmányról van szó, de van a dobozokon gyártó cég, ami: Genesis. A baba széria neve pedig Freckle and Friends. 5 félét láttam a polcokon és egész szépikék és aranyosak, kb. DC Superhero Girls méretűek magasságra, nagy fejjel, ültetett szemmel és szempillával, teljesen artikulált testekkel. Az áruk 100 lei (kb. 7000ft)/darab, szóval nem vettem belőlük, de talán ha leszállításra kerülnek...bár arra még várni kell, mert csak most jelentek meg. (A képekre rálinkeltem a Noriel weboldalát ha érdekelnek valakit)

Vélemények? Ti mit gondoltok ezekről az új szériákról? :)

Bj-Lydia

 
Rólam

Hello mindenki! Bj-Lydia vagyok, 26 éves és Erdélyben élek. Ha picit körülnézel az oldalon, akkor rájössz, hogy ez nem az a megszokott hétköznapi dolgokat tartalmazó és leíró blog, de nem ám! Én játék gyűjtő vagyok, főként babákra és figurákra orientálódva. Emellett baba ruhákat készítek, OCket dizájnolok és festek, fotózok, bemutatókat videózok stb. Egyszóval kreatív és egyedi személyiség vagyok, egy olyan ember típus akivel nem minden köpésre találkozhatsz :)

Az oldal azért jött létre, hogy megosszam a munkáim, legújabb szerzeményeim, véleményem és hogy segítsek más, hozzám hasonló emberkéknek, ahogy és amiben csak tudok! Tehát ha úgy gondolod, hogy ez a hely neked való és érdekel, akkor nyugodtan nézelődj, olvass, írj és gyakran látogass meg!

Bővebben >>>

Címkék: SzerzeményekBabákLiving Dead DollsVásároltamVéleményezésKulisszák mögöttMonster HighOCkEver After HighÓcska piacHaul AlkotásokBleeding Edge GothsBegothsDinolandFigurákEbayTMNTKinder SurprisePokemonPepco

 

Következik...

Avagy információs tábla XD Itt láthatjátok, hogy hamarosan mik kerülnek fel az oldalra, illetve milyen bejegyzésekre számíthattok. Nincs sorrendbe szedve, szóval ne vegyétek komolyan! :)

  • "Vágyak a csillagos égben" blog sorozat
  • Kedvenc youtube csatornáim blog sorozat
  • LDD FV Lulu bemutató
  • Karácsony haul
  • Könyvvásár haul

 

Chat

 

Projektek
•Kreatívkodom: Varrogatok ezt-azt
•Olvasom: Dean R. Koontz: Éjfél
•Nézem: Pokemon se. 03; Yamishibai se. 06
•Játszom (PS4): Titan Quest
•Telefonon játszom:
Egy kis "útmutató" azoknak akik esetleg kiváncsiak arra, hogy a jelen életemben épp mivel foglalkozok, mit csinálok. Általában ezek olyan kis info cseppek amikről nem blogolok bővebben, csak esetleg kérésre :) Érdemes figyelni, mert gyakran változik XD Kérdésekre szívesen válaszolok!

 

Kövess itt is:

  

 

Cserék

Cserét a chatben vagy vendégkönyvben kérhetsz! Végtelen üres helyek!

 

Szünetelnek

 

Whishlist

Ez volna itt a jelenlegi kívánságlistám, amire csak úgy néhány dolgot firkantottam fel. Őszintén, akár a végtelenségig írhatnám, ha mindent feltüntetnék rajta XD

Általános

Egy BJD baba
Egy Azone baba
Egy Pullip baba
Befejezni a MH kollekcióm
Befejezni az EAH kollekcióm
Egy Little Apple Dolls baba

Living Dead Dolls

Beszerezni az összes FV babát
33. széria
Pinhead
Beauty & Beast
34. széria
Annabelle
35. széria
Pennywise 2017
Michael Myers

Living Dead Dolls Grálok:

Beetlejuice
Lydia
Freddy Krueger
Elisa Day
Morgana
Countess Bathory
Isabel
Vanishing Hitchhiker
Unwilling donor
Haemon
Camilla
Banshee
Hayze
Isaiah

Bleeding Edge Goths Grálok:

Divinity
Julia Doom
Fiona Fatale
Hypnotica Gaze
Infinity A. Byss
Ivana Scream
Penelope Fabrique

 

.
.
.
.
.

Furry Fandom - Antropomorf Állatok - Furry Fandom - Antropomorf Állatok - Furry Fandom - Antropomorf Állatok    *****    Egy Blog az Én világom. :) Gyere és nézz be ha érdekel, az Online Játékok leírása, csináld magad dolgok, stb...    *****    Ön internet szolgáltató? Nem talál céget aki javítaná az elromlott hálózati, mikrohullámó eszközeit? Katt ide!    *****    Se kép, se hang? Hozza el, megjavítjuk! LCD TV, Inverteres hegesztõ, Mosó- Mosogatógép, és sok más. Garanciával!    *****    Elromlott? Mi megjavítjuk! Ipari és háztartási elektronika javítás! Garanciával. Elektronika-szerviz.gportal.hu    *****    Rendeld meg:Születési,elõrejelzési,párkapcsolati,fogamzási,hold horoszkóp,biotérkép.Ingyen konzultáció mindenrõl!Várlak!    *****    Keresek jó humorú szerkesztõ társat készülõ ZENÉS KABARÉ MÛSOROMHOZ    *****    Rendelj születési horoszkópot és ajándék 3 éves elõrejelzés,valamint ingyenes konzultáció az ajándékod. Várlak kattints!    *****    Iván és Sára kattttttt!!!!!!!!!!    *****    Erotika az állatövi jegyekben    *****    A szerelem karmája a horoszkópban    *****    Születési horoszkóp,ajándék 3 évi elõrejelzéssel,ingyenes konzultációs lehetõség, telefonon,messengeren,skypeon! Várlak!    *****    Kihagyhatatlan asztrológiai megrendelések, olvasmányok, szoftverek, ezoterikus témák sokasága vár az oldalamon. Várlak!!    *****    Vanessa Hudgens - Magyarország egyetlen mûködõ az egykori Szerelmes hang jegyek sztárjával foglalkozó oldala!    *****    A végtelen szeretet az egyetlen igazság, minden más illúzió.    *****    Ha sok mindent tudni szeretnél és válaszokra vársz látogass el oldalamra!    *****    SZEREPJÁTÉK - Csatlakozz közénk és légy részese egy kalandnak - FRPG - Még nem késõ csatlakozni - SZEREPJÁTÉK    *****    VANESSA HUDGENS - A LEGNAPRAKÉSZEBB MAGYAR RAJONGÓI OLDALAD A TEHETSÉGES ÉNEKES-SZÍNÉSZNÕRÕL - VANESSA HUDGENS    *****    Ipari elektronkia szerviz, villamos kéziszerszám javitás, érintésvédelmi felülvizsgálat. elektronika-szerviz.gportal.hu    *****    Minden lány egy kicsikét királylány, minden Fiú kicsit hõs lovag. - FRPG